Uutta!

Valvontasuunnitelman mukainen OIVA-tarkastus 11.7.2022 (tiedosto avautuu uuteen välilehteen):

Yrityksille sähköinen laskutus onnistuu ongelmitta.
Yksityishenkilöille suositaan ennakkomaksua tilaustuotteiden vuoksi. Tarvittaessa voin lähettää nyt myös txt- viestillä linkin, jota kautta pääsee maksamaan Zettlen kautta maksukortilla.

MobilePay ei ole yritykseni käytössä.
Yrityksellä tulee olla MobilePay MyShop käytössä, ja tämä on yritykselle maksullinen palvelu.

Valkoinen elintarvikeväri:
”Tiedoksi: Euroopan Unioni (EU) tulee kieltämään titaanidioksidin (E171) käytön elintarvikkeiden lisäaineena. Titaanidioksidi on valkoinen laajasti käytetty jauhemainen yhdiste, jota käytetään mm. makeisissa, leivonnaisissa ja kastikkeissa. Titaanidioksidia sisältävät elintarvikkeet tullaan kieltämään vuoden 2022 aikana. Tarkemmista aikatauluista mahdollisine siirtymäaikoineen ilmoitettaneen tammikuun 2022 aikana.”

Tämä siis tulee tarkoittamaan puhtaanvalkoisten elintarvikkeiden katoamista. Valkoisia macaroneja ei voida tehdä, koska mantelijauhot ovat keltaisia. Beige/ luonnonvalkoinen/vaalea onnistuu kyllä.
Sokerikreemin saa luonnonvalkoiseksi, muttei vitivalkoiseksi.
Drippejä (kakun reunoilla olevat valuutukset) ei saada enää värjättyä kauniin värisiksi. Dripit valmistetaan valkosuklaasta ja kermasta. Valkosuklaa on keltaista rasvaisuutensa vuoksi. Valkoisen elintarvikevärin puuttuessa, valkosuklaakermaseosta ei saada värjättyä ensin valkoiseksi ja siitä sitten esim vaaleanpunaiseksi.

Jäämme odottamaan korvaavia tuotteita.