Hääkakut

You know how I feel about love. It was invented to sell wedding cakes. And vacations to Waikiki!”

Huolellinen suunnittelu ja valmistautuminen elämän yhteen suurimpaan hetkeen kannattaa aloittaa mielummin hyvissä ajoissa, kuin liian myöhään.

Näin myös hääkakun suhteen.

Hääkakku saa näyttää ja maistua, niin että tuntuu! Usein suunnittelu aloitetaan kakun ulkonäöstä, edeten makumaailmaan sekä allergioihin. Henkilömäärä/ riittävyys ehditään vahvistaa hieman lähempänä H-hetkeä.

Suunnittelua käydään sähköpostitse, tarvittaessa puhelimitse. Soittoaika arkisin klo 11-14.

Referenssikuvia suosin, sillä usein kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Jos on useita kuvia hyvin erityylistä kakuista, etsitään niistä ne asiat joita toivotaan/ ei toivota. Näin saadaan toiveita kohdennettua oikeaan tyyliin, jolloin saadaan harmoninen ja upea lopputulos.

Häissä usein värit näyttelevät suurta roolia. Kakuissa tulee kuitenkin aina muistaa se rajallisuus. Elintarvikkeiden värjääminen ei ole yhtä yksiselitteistä kuin esim. talon maalaaminen tarkoin sävytetyillä maaleilla. Myöskin luonnonkukkia käytettäessä joudutaan usein toteamaan Luontoäidin valinneen jo sävyt valmiiksi. Toiveet kyllä saadaan toteutettua hyvin lähelle ja sävyt saadaan pysymään oikeassa linjassa. Se vain vaatii välillä kompromisseja ja suunnitelmien jumppaamista.

Hääkakku-paketti:

Paketti sisältää 3 maistelukakkua, tapaamiset, telineet/ alustat. Sekä tietysti itse hääkakun.

Telineet tulee palauttaa käytön jälkeen ehjinä ja puhtaina.

Paketin hinta alkaen 9,70€/ henkilö. Mahdolliset allergiat ja isot koristerakennelmat/ erikoiselintarvikkeet huomioidaan hintaan erikseen.

Hääkakun voi tilata ilman Hääkakku-pakettia, tällöin hinta on hieman huokeampi.

Kun suunnitelmat ovat selkeät, hinnoittelussa käytetään fantasiakakkujen hinnastoa. Tällöin hintaan ei siis sisällytetä erikseen tapaamisia yms.

Tapaamisen voi erikseen varata á hinta on 45€/ 30 min (sis alv).

Maistelukakkuja sisältyy Hääkakku-pakettiin 3 kpl. Huomioithan, että maistelukakkuja voi siis tilata mielin määrin useammankin, paketin kanssa tai ilman.

Maistelukakut ilman koristeita ja kuorrutetta 4 hengelle 35€.

Fantasiakakut:

20 hengen alkaen 118€, korkeus noin 10-11 cm, noin 19 cm Ø

25 hengen alkaen 140€, korkeus noin 10-11 cm, noin 21 cm Ø

Yli 30 hengen kakut alkaen 6.00€/ henkilö

Fantasiakakut tarkoittavat siis yksittäisiä kakkuja. Kerroskakut ovat klassinen hääkakkumalli jo kautta aikain. Kuninkaallisten ja julkkisten juhlissa ympäri maailman on käytetty todella näyttäviä ja upeita kerroskakkuja. Kerroskakuissa on siis useampi kakku päällekkäin. Kakut voivat olla halkaisijaltaan saman kokoisia, jolloin lopputulos näyttää korkealta tornilta. Tai kerroskakut voivat olla hieman erikokoisia pienentyen asteittain ylöspäin.

Kerroskakkujen leikkaamista usein pelätään. Tämä on turhaa! Jokainen kakku valmistetaan omalle tukevalle alustalleen ja jokaisen kakun sisälle tulee pystytuet. Päällekkäin aseteltaessa päälle tuleva kakku asettuu siis omalla alustallaan alemman kakun sisällä olevien tukien päälle.

Leikkaaminen aloitetaan aina ylimmästä kakusta, edeten kakku kerrallaan alaspäin. Jotta leikkaaminen varmasti onnistuu, on siihen hyvä varata kakkuveitsi ja nostamiseen kakkulapio. Kun kerroksesta on leikattu reilusti yli puolet, astuu menoon mukaan maan vetovoima. Leikattavana oleva kerros kannattaa kumota sisäänpäin, leikkauspinta alustaan päin. Näin estetään kerroksen kaatuminen ulospäin, kohti pöytää.

Vanhan kauniin tavan mukaan ajatus on, että vain hääpari ottaa ylimmäisestä kakusta. Kun hääpari on leikannut oman palansa, kaaso tms irroittaa ylimmän kakun ja siirtää sen omalla tarjoilulautaselle hääparin pöytään, jotta hääpari saa rauhassa nauttia toisenkin palan kakkua pöydästä nousematta. Tapana on myös ollut säästää tuosta hääparin kakusta palanen pakkaseen, tämä on sitten nautittu ensimmäisenä hääpäivänä. Tämä on kuitenkin huomioitava riittävyydessä, eli jos näin on toiveena tehdä on siitä mainittava tilausta tehtäessä.

Kerroskakut:

Minimikoko kerroskakuissa on 25 henkilöä.

25-35 hengen kakut kaksikerroksisena, 40-65 hengen kolmikerroksisena.

70 hengen, ja sitä suuremmissa henkilömäärissä käytetään yksittäisiä kakkuja kolmikerroskakun lisäksi, tai useampaa pienempää kaksikerroskakkua. Neljäkerroksiset kakut vain poikkeustilanteissa.

Kerroskakut alkaen 6.90€ / henkilö

Kakkutelineitä voi vuokrata (vuokrata voi myös ilman, että tilaa kakun) 20€/vrk